Lokalnie i wegańsko czyli dobrze dla naszej planety. Tak wyglądają kolacje w Leśnym Klubie Kolacyjnym, który organizują Magda i Kuba. Pewnie wiecie już, że awokado, migdały czy komosa ryżowa to nienajlepsze produkty, jeżeli chcemy ratować świat.
Na stole w środku lasu jest wyjątkowo, a dania powstają w oparciu o warzywa i owoce (a nawet kwiaty) z pobliskiej ekologicznej uprawy Anielskich Ogrodów. Zanim wybierzemy sprowadzane z drugiego końca świata dobra, warto zapoznać się z naszą lokalna kuchnią.
Dajcie się zaskoczyć mało turystycznemu regionowi jakim jest Lubuskie. Wiele wspaniałych produktów jest wytwarzana blisko nas. Wystarczy poszukać. Wspierając lokalnych producentów dbamy o środowisko.
Na ostatniej kolacji pojawiły się wina z winnicy Cantina, rodzinnego projektu prosto z Mozowa. Na zdjęciach będziecie mogli zobaczyć wino Regent.
A tutaj wpis z Leśnego Klubu Kolacyjnego
Wina Winnica Cantina
Regionalne oleje Bio Oil
Zielone wspaniałości na stole Anielskie Ogrody
Ręcznie robione naczynia Concerami
Projekt menu Hubabear
Wspaniałe dekoracje idealnie wpasowujące się w las Inka Design
O Leśnym Klubie Kolacyjnym pisali :
Wydanie papierowe Kukbuk
1 comment