Leśna kolacja nad Pliszką

12 sierpnia 2019

Lokalnie i wegańsko czyli dobrze dla naszej planety. Tak wyglądają kolacje w Leśnym Klubie Kolacyjnym, który organizują Magda i Kuba. Pewnie wiecie już, że awokado, migdały czy komosa ryżowa to nienajlepsze produkty, jeżeli chcemy ratować świat.

Na stole w środku lasu jest wyjątkowo, a dania powstają w oparciu o warzywa i owoce (a nawet kwiaty) z pobliskiej ekologicznej uprawy Anielskich Ogrodów. Zanim wybierzemy sprowadzane z drugiego końca świata dobra, warto zapoznać się z naszą lokalna kuchnią.

Dajcie się zaskoczyć mało turystycznemu regionowi jakim jest Lubuskie. Wiele wspaniałych produktów jest wytwarzana blisko nas. Wystarczy poszukać. Wspierając lokalnych producentów dbamy o środowisko.

Na ostatniej kolacji pojawiły się wina z winnicy Cantina, rodzinnego projektu prosto z Mozowa. Na zdjęciach będziecie mogli zobaczyć wino Regent.

A tutaj wpis z Leśnego Klubu Kolacyjnego

Wina Winnica Cantina

Regionalne oleje Bio Oil

Zielone wspaniałości na stole Anielskie Ogrody

Ręcznie robione naczynia Concerami

Projekt menu Hubabear

Wspaniałe dekoracje idealnie wpasowujące się w las Inka Design

 

O Leśnym Klubie Kolacyjnym pisali :

Wydanie papierowe  Kukbuk

Magazyn Usta

Wysokie Obcasy